Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2010 рік дозволив по-новому переосмислити перспективи та інструменти розвитку економіки області. Михайло Добкін

2010 рік дозволив по-новому переосмислити перспективи та інструменти розвитку економіки області. Михайло Добкін

«Протягом усіх років незалежності ми були свідками того, як на тлі традиційних розмов про науково-промисловий, інноваційний потенціал Харкова, рівень інноваційної активності і питома вага високотехнологічної продукції неухильно знижувалися. Маючи високу концентрацію інтелектуального ресурсу, систему підготовки кваліфікованих кадрів, потужний індустріально-аграрний комплекс, вигідне прикордонне розташування, Харкову ніяк не вдавалося досягти синергії цих розрізнених компонентів свого потенціалу. Тому що не вистачало найголовнішого, сполучного компонента - умов для приходу стратегічного приватного інвестора. 2010 рік став у цьому сенсі переломним. Він дозволив по-новому переосмислити перспективи та інструменти розвитку економіки області», - зазначив у ході розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, потужним позитивним сигналом для великого бізнесу стало зміцнення влади в державі, старт необхідних реформ, передбачуваність і прагматизм зовнішньої політики України. Крім того, позитивно позначилися безпрецедентні державні інвестиції у розвиток інфраструктури регіону, насамперед, за програмою підготовки до ЄВРО-2012, в рамках якої в 2010 році виділено більше коштів, ніж за два попередні роки разом узятих.

«Все це демонструє ефективність і надійність влади як партнера і закладає основи для формування нової якості життя в регіоні, а значить, підвищення привабливості Харківської області для ведення бізнесу, розміщення інвестицій. У комплексі всі перелічені фактори виступили тим каталізатором, який стимулював інтерес до економіки регіону з боку потенційних інвесторів в області високих технологій, інноваційних виробництв. Ми вперше побачили реальні, підкріплені конкретними бізнес-інтересами і пропозиціями можливості розвитку економіки постіндустріальних укладів. У цих умовах своє головне завдання бачимо в тому, щоб підхопити ці тенденції і сконцентрувати державний і приватний інтерес на тих точках зростання, які дадуть найбільший соціально-економічний ефект», - зазначив Михайло Добкін.