Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Експортувати зерно за межі нашої держави зможе тільки лише той, хто його вирощує. Михайло Добкін

Експортувати зерно за межі нашої держави зможе тільки лише той, хто його вирощує. Михайло Добкін

«Держава вибудовує абсолютно іншу систему взаємин з сільгоспвиробниками. Якщо будуть внесені певні зміни в національне законодавство, то ми отримаємо унікальну ситуацію, коли експортувати зерно за межі нашої держави зможе тільки той, хто його вирощує. Фактично, будуть прибрані посередники, які, маючи можливість працювати за ф'ючерсними контрактами за межами України, скуповували зерно за копійки, а продавали його за світовими ринковими цінами», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, зараз все робиться для того, щоб зробити сільгоспвиробника головною дійовою особою в цій системі, щоб він не кланявся трейдеру, а чітко розумів, що його врожай не пропаде, бо він має можливість його продати.

«Якщо сільгоспвиробник не хоче вести зовнішньоекономічну діяльність сам, тоді цим буде займатися державна компанія, яка буде зацікавлена в тому, щоб виробник отримав максимальний прибуток. Нам потрібні міцні сільгосппідприємства, а трейдерам навпаки: їм потрібні слабкі господарства, тому що з ними легше домовлятися», - підкреслив Михайло Добкін.