Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Частку прибутку виробників і переробників сільгосппродукції в кінцевій вартості товарів необхідно збільшити. Михайло Добкін

Частку прибутку виробників і переробників сільгосппродукції в кінцевій вартості товарів необхідно збільшити. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз в кінцевій вартості продуктів харчування 30-40% становить прибуток сільгоспвиробників; 30-40% - заробіток переробника; 35-40% - заробіток продавців. «Не можуть роздрібні продавці заробляти стільки ж, скільки виробники і переробники. На жаль, в нашій країні склалася саме така ситуація, і вона є абсолютно негативною, неправильною. Вона стимулює продавців, а не виробників», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, в європейських країнах 85% вартості продукції складає прибуток виробників і переробників сільгосппродукції, а решту 15% заробляють торгові мережі.

«Тут чітко видно, що прерогатива віддається тим, хто виробляє і переробляє, а не тому, хто реалізує. Необхідно вивчити цей досвід і привнести його до нас. Тоді виробники не будуть скаржитися на те, що закупівельна ціна на їхню продукцію нижче її собівартості. Тоді вони будуть розуміти, навіщо вони працюють і який прибуток можуть отримати», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги