Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У місті Первомайський Харківської області буде організовано тепличне господарство

У місті Первомайський Харківської області буде організовано тепличне господарство

Уряд України позитивно поставився до ідеї будівництва оптового ринку в Харківському регіоні. Сьогодні вже йде розмова про будівництво подібних ринків у п'яти областях України. У цьому році розпочнуться проектні роботи, а пізніше і будівництво оптового ринку в околицях Харкова. Про це сьогодні в ході програми «Зворотний зв'язок» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Також керівник області зазначив, що уряд передбачає фінансову компенсацію для тих підприємств, які будуть будувати сучасні теплиці для вирощування овочів, фруктів та квітів. 

«Підготовчий етап з організації тепличного господарства в Первомайському у нас знаходиться на стадії завершення, - акцентував Михайло Добкін. - Це дозволить поліпшити економіку даного регіону, надасть нові робочі місця місцевим жителям. Побудувавши на 20 га землі сучасний тепличний комплекс, ми отримаємо можливість покрити потреби частини  Харківської області в цій продукції та реалізувати частину її через мережу оптових сільськогосподарських ринків». 

За словами Михайла Добкіна, питанням підготовки кадрів для роботи на тепличному господарстві в Первомайському зараз займаються фахівці Харківської ОДА. «Наші фахівці виїжджали в одне з міст Київської області, де функціонує подібне тепличне господарство, для обміну досвідом, - повідомив він. - Підготовку кадрів ми будемо проводити на вже функціонуючому підприємстві в Київській області. У нас є така домовленість з керівниками підприємства та Київської області».