Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Система дотацій в сільському господарстві йде в минуле. Михайло Добкін

Система дотацій в сільському господарстві йде в минуле. Михайло Добкін

У рамках реформування сільськогосподарської галузі в Україні кардинально змінюється схема взаємовідносин держави і сільгоспвиробників. Замість того, щоб дотувати підприємства, які не можуть знайти своє місце на ринку, держава буде підтримувати дрібних фермерів, а також компенсувати успішним підприємствам витрати на оновлення обладнання або будівництво нових тваринницьких комплексів.

Про це 14 лютого під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Система дотацій йде у минуле. Я вважаю, що це абсолютно правильно, тому що дотації - це несправедливо. Добре ти працюєш - тобі не допомагають, погано - тебе дотують, щоб ти зводив кінці з кінцями. Сьогодні держава врешті заявила, що вона виробляє певні правила поведінки для учасників сільськогосподарського ринку, і перш за все, для виробника, що готова стимулювати тваринництво. Тепер ті, хто займається розведенням свиней або корів, отримуватимуть не дотацію, а компенсацію за побудовані корівники та свиноферми», - повідомив голова області.

За його словами, державна програма з підтримки невеликих тваринницьких ферм почне реалізовуватися вже в цьому році.

«Ми вже говоримо не про великотоварного виробника, а про те, щоб люди, які не мають можливості, та й уміння працювати в дуже великих масштабах, починали свій бізнес з 10-20 корів, і держава буде стимулювати цих людей шляхом компенсації їм будівництва цих невеликих корівників» ,- сказав Михайло Добкін.