Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Назріла потреба у розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу України. Юрій Сапронов

Назріла потреба у розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу України. Юрій Сапронов

Держави, які інвестують в науку і технології, легше переживають економічну кризу. Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Потреба в розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу України назріла вже давно. Стимулювати науково-прикладну діяльність, орієнтовану на виробництво і комерційне впровадження технологій - ось одне з головних завдань нашої держави сьогодні, і це неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович.

У харківських ВНЗ навчається близько 300 тисяч студентів, які безумовно зацікавлені у створенні Start-Up компаній. У нас зосереджено понад 56% основних засобів науково-технічної діяльності, 15% усіх науково-дослідних інститутів, 20% конструкторських і проектних організацій, близько 16% наукових співробітників. При цьому в регіоні виконується всього трохи більше 10% від загального обсягу науково-технічних робіт в Україні, що неприпустимо мало», - повідомив віце-губернатор.

Юрій Сапронов підкреслив, що створення високотехнологічних кластерів уже давно є пріоритетом в усьому світі.

«Харківська облдержадміністрація комплексно взаємодіє з центральними органами влади в питаннях створення майданчиків для впровадження цих перспективних починань. Упевнений, найближчим часом буде знайдено форми для створення сприятливих умов для розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу, а український бізнес у сфері індустрії, заснованій на знаннях, буде мати великі перспективи не тільки в нашій країні»,- зазначив заступник голови ХОДА.