Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відпрацьовуються заходи щодо забезпечення правопорядку під час Євро-2012

У Харківській області відпрацьовуються заходи щодо забезпечення правопорядку під час Євро-2012

У зв’язку з почастішанням випадків терористичних актів у Російській Федерації, а також в рамках підготовки до Євро-2012 в Україні посилюються заходи безпеки. Зокрема, на рівні держави створено Міжвідомчий координаційний штаб, найближчим часом його аналоги планується створити і на регіональному рівні. Про це 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

«Президентом України створено Міжвідомчий координаційний штаб, до складу якого ввійшли перші особи всіх силових структур, заступники голів обласних державних адміністрацій приймаючих міст. На даний час відпрацьовуються нормативно-правові документи щодо діяльності цього міжвідомчого штабу. На рівні регіонів будуть створені регіональні міжвідомчі штаби, які в першу чергу будуть відпрацьовувати питання, пов’язані з підготовкою до Євро-2012», - сказав Василь Хома.

За його словами, в період проведення чемпіонату до Харкова приїде велика кількість вболівальників, що може спричинити як до конфліктів між різними фан-клубами, так і до актів певних екстремістських груп. Щоб не допустити надзвичайних ситуацій, на Харківщині посилюють заходи безпеки.

«На рівні області буде відпрацьовано комплексну програму щодо безпеки і правопорядку, буде розроблено детальний план і будуть реалізовуватися заходи щодо попередження позаштатних ситуацій. Що стосується теракту в Москві, то на території Харківської області було проведено ряд заходів для попередження надзвичайних ситуацій: приведені в бойову готовність підрозділи, посилено патрулювання на вулицях», - повідомив Василь Хома.
 

Теги