Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 90% захисних споруд цивільного захисту в Харківській області не придатні до експлуатації

Більше 90% захисних споруд цивільного захисту в Харківській області не придатні до експлуатації

Питання інвентаризації захисних споруд цивільного захисту є актуальним питанням не тільки для Харківської області, але і для всієї держави. Про це сьогодні в ході підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році заявив начальник Головного управління з питань НС Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.  

За його словами, методика і нормативна база минулих років вже не діє. «Сьогодні у нас інша військова доктрина, у нас інші мобілізаційні завдання, - акцентував він. - Промислових підприємств, які необхідно було вкривати, сьогодні немає. Захист цих споруд має сьогодні трохи іншу площину, але нормативна база залишилася колишньою». 

Також начальник Головного управління з питань НС підкреслив, що вже третій рік проводиться ця інвентаризація. «Сьогодні понад 90% захисних спорудженні в Харківській області не придатні до експлуатації. Практично всі вони не обслуговуються. Методика списання споруд, яка сьогодні існує, ускладнена і вимагає великих фінансових вкладень», - зазначив Володимир Росоха. 

У ході засідання начальник Головного управління з питань НС виступив з пропозицією розробити нову методику списання захисних споруд, яка дала б можливість визначити кількість необхідних для Харківської області захисних споруд. 

У свою чергу, перший заступник Міністра МНС України Михайло Болотських повідомив, що сьогодні розроблено проект закону, що регламентує новий формат критеріїв оцінки захисних споруд на потенційно небезпечних об'єктах.«Цей законопроект пройшов узгодження практично у всіх профільних комітетах Верховної Ради, - підкреслив він. - Ми займаємося цим питанням».