Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області буде додатково спрямовано 1 мільйон гривень

На будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області буде додатково спрямовано 1 мільйон гривень

Депутати Харківської обласної ради від Партії регіонів відмовилися від компенсації за участь у сесіях та робочих групах. За рік ця сума складе близько 1 мільйона гривень. Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, всі ці кошти будуть спрямовані на будівництво дитячих і спортивних майданчиків у селах Харківської області.

«Було ухвалено рішення фракцією Партії регіонів в обласній раді відмовитися від тієї компенсації, яку щомісяця отримують депутати. За весь рік ця сума складе практично мільйон гривень, і ми ці гроші на одній з найближчих сесій хочемо спрямувати на будівництво спортивних та дитячих майданчиків у селі», - повідомив голова області.

За його словами, у фінансуванні сфери культури і спорту беруть участь як обласний та районні, так і державний бюджети. Крім цього великі сільськогосподарські підприємства також надають фінансову допомогу для підтримки інфраструктури села.

«Там, де є міцне господарство, де є справжній керівник, увага приділяється не тільки закупівлі нової техніки й абсолютно новому підходу до використання землі. Крім цього частина прибутку віддається на відновлення шкіл, дитячих садків, будинків культури. Без цього не можна. Так було при Радянському Союзі, коли колгоспи фінансували все життя на селі. Сьогодні добровільно цю функцію взяли на себе керівники міцних господарств, за що їм величезне спасибі», - зазначив Михайло Добкін.