Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Михайло Добкін

Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Михайло Добкін

В ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін висловив свою думку щодо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення: «Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Сьогодні такий господар через відсутність землі не може розвивати своє виробництво - власник молочно-товарної ферми не поставить своє виробництво в залежність від чужої кормової бази, а розширити свою він не може через відсутність землі. Такі господарі і повинні отримати землю в першу чергу».

Крім того, Михайло Добкін підкреслив, що має бути вирішене питання з приватною власністю землі, щоб вона стала для цих людей ще й заставним механізмом. Тоді вони зможуть залучати під цю землю додаткові кредити в економіку нашого регіону:

«Минулий рік за кількістю залучених кредитів у сільське господарство обійшов успішний сільськогосподарський 2009 рік у 1,5 рази. За ці гроші було придбано нова техніка, впроваджені нові технології. А ви уявляєте, які можуть піти кредити, якщо земля стане заставним інструментом! Це і стане справжнім проривом!»