Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено Схему планування території Харківської області

Затверджено Схему планування території Харківської області

23 грудня в ході сесії Харківської обласної ради депутати затвердили Схему планування території Харківської області, яка розроблена з метою вирішення соціально-економічних проблем регіону. Схема містить соціально-економічну характеристику потенціалу та рівня розвитку адміністративних районів області, а також рішення з планування розвитку територій, раціонального використання природних ресурсів, охорони навколишнього середовища і розвитку інженерно-транспортної інфраструктури області.

Документ враховує та конкретизує рішення Генеральної схеми планування території України, а також розвиток національної екологічної мережі, інженерно-транспортної, соціальної інфраструктури та історико-культурної спадщини.

Схема спрямована на розв’язання ряду важливих проблем, основними з яких є ефективне використання потужностей промисловості, розвиток транспортної системи області, впровадження енергозбереження та удосконалення питань газопостачання, а також поліпшення стану довкілля, зокрема, питання збереження водних ресурсів та забезпечення надійності водопостачання та водовідведення.