Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Культура - один з пріоритетів розвитку Харківської області. Євген Савін

 Сьогодні в ході засідання III сесії Харківської обласної ради VI скликання було розглянуто питання про внесення змін до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2010 рік». На підтримку театрально-концертних закладів Харківської області було виділено 3,6 млн. грн. Планується, що ці кошти будуть направлені на заробітну плату працівників цих закладів. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна, цей вимушений крок показує відповідальне ставлення Харківської облдержадміністрації перед культурою області.

 «Цей крок пов’язаний з тим, що після детального аналізу діяльності театрально-концертних закладів Харківської області було зроблено висновки про дуже низький рівень менеджменту і не дуже глибокий підхід у розробці репертуарів деяких театрів, який би приводив до заповнення залу, а відповідно і до заповнення бюджетів театральних установ. Крім того театри несуть дуже великі і не завжди виправдані витрати в сфері енергозбереження, і в кількості адміністративного персоналу», - підкреслив Євген Савін.

Також він зазначив, що управлінням культури ХОДА планується вжити ряд заходів, які дозволять театрам підвищити прибуток за рахунок своєї роботи і таким чином знизити тиск на обласний бюджет. «Вивільнені за рахунок таких заходів кошти будуть направлені на модернізацію театральних установ. Адміністрація пішла на цей крок, незважаючи на складну економічну ситуацію. В нормальній ситуації театри повинні заробляти своєю роботою», - додав заступник голови області.