Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегія сталого розвитку Харківської області - колективна праця територіальної громади. Михайло Добкін

Стратегія сталого розвитку Харківської області - колективна праця територіальної громади. Михайло Добкін

Як відзначив в ході сесії обласної ради 23 грудня голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область опинилася в числі трьох регіонів України, де до останнього часу не була прийнята Стратегія сталого розвитку. За його словами, це негативно позначилося на економічних показниках області.

«Ту стратегію, яку підготували попередні керівники області, просто не можна було виносити в сесійну залу. Вони, як завжди, вчинили по-своєму і затвердили її не рішенням сесії, а розпорядженням голови обласної державної адміністрації, витративши перед цим, якщо я не помиляюся, триста тисяч гривень бюджетних грошей.

Мені було дуже цікаво сьогодні слухати провідних фахівців попередніх керівників Харківської області. У 2005 році вони отримали область, коли вона стабільно входила протягом кількох років у трійку кращих областей України за всіма економічними показниками. Ми прийняли область, яка за підсумками 2009 року була на 24 місці з 27. Ось головні показники тієї роботи, яка тут велася», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, Стратегія сталого розвитку є колективною працею жителів Харківської області, оскільки в її розробці брали участь представники різних соціальних кіл.

«Ця стратегія є колективною працею територіальної громади, над нею працювали всі, хто хотів - вчені, люди з активною громадянською позицією, народні депутати, економісти.

Я хочу сказати, що у нас в цьому залі є можливість приймати зважені серйозні документи, які мають право бути реалізованими і мають таку можливість. Написати тут все в райдужних тонах, а потім коригувати у бік погіршення - це вибір слабких. Вибір сильних - реально оцінивши ситуацію, взяти на себе відповідальність і сказати те, що є насправді. А потім гарною роботою покращувати всі статистичні показники», - підкреслив Михайло Добкін.