Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний диспансер радіаційного захисту буде обслуговувати виключно «чорнобильців». Ігор Шурма

Обласний диспансер радіаційного захисту буде обслуговувати виключно «чорнобильців». Ігор Шурма

«Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення має обслуговувати виключно мешканців Харківської області, які відносяться до категорії постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильскій АЕС. Це принципова позиція влади», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, для цього закладу з обласного бюджету виділяються додаткові кошти на харчування та медикаментозне забезпечення. «Ці умови повинні бути використані виключно для «чорнобильців». Якщо ми не на словах, а на справі хочемо доказати, що завдяки додатковому виділенню коштів мають отримати користь «чорнобильці», там не можуть лікуватися люди, які не мають жодного відношення до цієї категорії громадян. За результатами поверхневої перевірки діяльності диспансеру встановлено, що протягом року близько третини продуктів та медикаментів було використано на харчування та лікування людей, які не відносяться до категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що облдержадміністрація ставить мету, щоб цей заклад рівномірно обслуговував мешканців області, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС, що проживають як в м.Харкові, так і в районах області. Крім того, для зменшення госпітальної напруги диспансеру, на базі обласної студентської лікарні, яка незабаром буде передана в комунальну власність м.Харкова, будуть обслуговуватись «чорнобильці», які мешкають в Харкові. «Це полегшить навантаження на диспансер, та зменшить черги на лікування в ньому», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. За результатами перевірки фахівцями Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення встановлено, що від 25 до 40% хворих, які лікувалися в диспансері, не відносяться до категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Крім цього, в диспансер госпіталізуються мешканці із інших областей України.