Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми разом станемо свідками успішної реалізації реформи місцевого самоврядування. Михайло Добкін

Ми разом станемо свідками успішної реалізації реформи місцевого самоврядування. Михайло Добкін

Звертаючись до присутніх у залі на урочистому прийомі з нагоди Дня місцевого самоврядування представникам районних, сільських, селищних і міських рад голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що місцеве самоврядування - це найбільш ефективна форма народовладдя. «Європейська Хартія місцевого самоврядування вже давно є частиною національного законодавства України, і навряд чи хтось придумає більш ефективну форму управління міським, районним чи обласним господарством.

Напередодні професійного свята хочу побажати, щоб тепер місцеве самоврядування поряд з європейським законодавством отримало таке ж європейське фінансування, щоб економічна складова була комфортною і для держави, і для органів місцевого самоврядування, - сказав Михайло Добкін.

- Щоб формування бюджету в державі починалося не зверху, а знизу - з самого маленького селищного бюджету, потім йшло по зростаючій, і вже що залишиться - надходило в державу. Необхідно, щоб держава набралася сміливості і мужності і остаточно передала на місця вирішення всіх проблем саме місцевого рівня».

Всім новообраним представникам місцевих громад голова облдержадміністрації побажав успішної реалізації передвиборних обіцянок і внесення посильного внеску у вдосконалення системи відносин центральних органів влади та органів місцевого самоврядування: «Упевнений, що ми разом з вами станемо свідками початку успішної адаптації та реалізації адміністративно-правової реформи, в якій реформа місцевого самоврядування буде найбільш значущою».