Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року буде підписаний меморандум з ринками Харкова та області

До кінця року буде підписаний меморандум з ринками Харкова та області

Як повідомив під час брифінгу 6 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, до кінця поточного року буде підписаний меморандум із ринками Харкова і області. Цей документ буде мати свою специфіку, пов'язану з корупційною складовою. Зокрема, віце-губернатор навів приклад, коли з трьох різних районів області на один з ринків Харкова була доведена туша свині, пройшовши всі інстанції, які проходить рядовий виробник.

«Тепер ми маємо інформацію, на якій стадії, де, яка інстанція скільки з підприємця вимагала. Близько 30% ціни на ринку - це корупційна складова, в якій задіяні практично всі територіальні державні структури: міліція, ДАІ, керівники ринків, ветеринарна служба і т.д. Є абсолютно чіткі цифри, де виробник втрачає гроші, тому що їх хтось вимагає», - заявив Юрій Сапронов.

Заступник голови ХОДА вважає, що підписання меморандуму дозволить знизити ціну продуктів на 15-20%.

«Головне, щоб підприємці, які працюють на ринках, за рахунок нашого адміністративного тиску на корупцію, не назвали ту частину, на яку ми знизимо цей тиск, своїм прибутком. Ми не можемо змусити підприємців це робити, але ми можемо показати їм, що знизили, а з часом, я сподіваюся, викорінимо корупційну складову», - зазначив Юрій Сапронов.

За його словами, підписати меморандум готові близько 20 ринків Харкова і всі найбільші ринки області.