Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками участі у сільськогосподарській виставці у м. Анталія намічені шляхи подальшої співпраці між харківськими та турецькими підприємствами

За підсумками участі у сільськогосподарській виставці у м. Анталія намічені шляхи подальшої співпраці між харківськими та турецькими підприємствами

26-29 листопада 2010 року делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігорем Зубрич відвідала м. Анталія Турецької Республіки, де взяла участь у Виставці сільського господарства і постачання провідних турецьких виробів аграрного сектору. До складу делегації увійшли керівники провідних харківських підприємств, зокрема ТОВ «Хазар», ТОВ АФ «Піщанська», АФ «Сади України», ВСАТ «Агрокомбінат «Слобожанський».

Як повідомив сьогодні на прес-конференції Ігор Зубрич, під час візиту делегація Харківської області зустрілася з першим заступником губернатора провінції Анталія Турецької Республіки паном Мехменом Сейманом та головами об'єднань кооперативів (асоціацій) у сфері рослинництва і тваринництва. Також делегація відвідала фабрику «CANTEK» та фірми «ANTALYA TARIM» і «TİRE SÜT KOOPARATİFİ-BADEMLİ KOPARATİFİ». Всього за час виставки було проведено близько 50 зустрічей з турецькими колегами.

За результатами зустрічей було підписано договір про співробітництво (спільне виробництво систем зрошення) між харківським ТОВ «Хазар» і турецьким підприємством «Ateş Tıcaret», а також Протокол про наміри проведення виставки продукції турецьких виробників в Харківській області 15-20 грудня поточного року.

Під час перебування делегації в м. Анталія були обговорені питання налагодження співробітництва між харківськими та турецькими діловими колами в сфері сільського господарства. Зокрема, питання про постачання сільськогосподарської продукції харківських підприємств до Туреччини (насіння, зокрема соняшник, кукурудза, озима пшениця; добрива) і імпорт екзотичних фруктів до Харківської області.

Представники провідних турецьких підприємств відзначили, що мають велику зацікавленість у налагодженні співпраці з українськими підприємствами, в тому числі харківськими, а також у поставках сільськогосподарської продукції на український ринок.

За підсумками виставки Харківська область нагороджена Дипломом «Кращий іноземний учасник».