Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навесні 2011 року відбудеться ярмарок туристичних маршрутів Харківської області

Навесні 2011 року відбудеться ярмарок туристичних маршрутів Харківської області

«Ми плануємо вже навесні в рамках чергової виставки провести ярмарок туристичних маршрутів, де були б не тільки 5 маршрутів, заплановані за програмою підготовки до Євро-2012, а набагато більше, з конкретною опрацюванням і оформленими паспортами маршруту.Структури, які займаються туристичною діяльністю, зможуть провести експертну оцінку, взяти на озброєння і реально користуватися даними туристичними маршрутами »,- Заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.  

На його думку, підготовка до Євро-2012 є досить серйозним стимулом, щоб звернути на туризм більш серйозну і пильну увагу, а Харківська область має дуже потужний потенціал у сфері в'їзного туризму. Дмитро Кузнєцов відзначив, що за останні місяці область чимало просунулася в цьому питанні. Великим досягненням начальник управління культури назвав те, що фахівці сфери туризму дещо змінили своє ставлення до цього виду діяльності і побачили в ньому кінцевий результат - поліпшення добробуту тих населених пунктів і міст, де розташовуються об'єкти туризму та сформовано туристичні напрямки.
«Поки ми їх називаємо не туристичними маршрутами, а туристичними напрямками. Це об'єкти, пов'язані з музеєм Сковороди, музеєм Рєпіна, Пархомівським музеєм. У рамках цих об'єктів може існувати кілька туристичних маршрутів, які будуть відрізнятися і класифікуватися, припустимо, за видами транспорту, яким буде здійснювати свої поїздки турист, або за напрямками туризму: зелений туризм, етнотуризм, релігійний туризм», - сказав Кузнєцов. 

Начальник управління культури також висловив надію, що найближчим часом буде створено харківський інформаційно-туристичний центр, який об'єднає в собі всю інформаційну базу області у сфері туризму.