Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація Харківщини відвідає найбільші тваринницькі підприємства Московської області

Делегація Харківщини відвідає найбільші тваринницькі підприємства Московської області

29 листопада в ході пленарного засідання робочої групи в рамках Днів Московської області на Харківщині сторони досягли угоди про обмін передовим досвідом у сфері сільського господарства. Зокрема, делегація Харківської області запрошена відвідати провідні тваринницькі підприємства Московської області. Як зазначив у своєму виступі начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, це дасть можливість більш ефективного використання тваринницького потенціалу Харківської області, враховуючи, що 2011 рік в Україні оголошено роком тваринництва.

«Ми знаємо про те, що підприємства Московської області мають величезний досвід у частині молочного скотарства і розвитку свинарства. Я впевнений, що існуючі напрацювання будуть затребувані нашими підприємствами, які сьогодні хочуть будуватися і розвиватися. Я думаю, що угода, яка підписана сьогодні, дасть додатковий стимул для розвитку наших відносин і дозволить підприємствам як Харківщини, так Московської області отримати нові додаткові інвестиції і нові ринки збуту для своєї продукції», - підкреслив Ігор Зубрич.

У свою чергу заступник Міністра сільського господарства Уряду Московської області Володимир Маленьких відзначив особливу зацікавленість сільськогосподарських підприємств Підмосков'я в окремих видах продукції харківських виробників.

«Ми будемо зацікавлені в цьому році обговорювати питання можливих поставок зернових. Крім того, у нас досить високий рівень розвитку молочного тваринництва, який перед нами ставить за мету забезпечення цієї галузі високоенергетичними кормами.Тут також може бути певна зацікавленість. У нас є дуже багато точок дотику, за якими ми можемо разом розвивати нашу співпрацю», - підкреслив він.

Також Володимир Маленьких запросив делегацію Харківщини відвідати провідні сільськогосподарські підприємства Московської області та взяти участь у ряді тваринницьких і сільськогосподарських форумів, проведення яких планується в Росії на найближчий час.