Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При управлінні у справах сім'ї та молоді ХОДА працює гаряча лінія

При управлінні у справах сім'ї та молоді ХОДА працює гаряча лінія

Сьогодні, 25 листопада, розпочалася всеукраїнська кампанію "16 днів проти гендерного насильства", підготовлена Міністкрством у справах сім'ї, молоді та спорту за підтримки представництва Європейського Союзу та представництва Організації Об'єднаних Націй в Україні. Ця акція збігається з аналогічною, яка розпочалася зараз у всьому світі. Про це сьогодні в прес-центрі ІА "МОСТ-Харків" повідомила начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова - передає ІА "МОСТ - Харків".

За її словами, 4454 звернення зі скаргами на насильство в сім'ї зафіксували за 9 місяців 2010 року правоохоронні органи Харківської області. З цих 4454 звернень, у 4451 випадку на насильство в сім'ї скаржилися жінки.

"Так, згідно зі статистикою, йде збільшення повідомлень про насильство в сім'ї. Але це не означає, що збільшилися такі випадки, це говорить про те, що жертви насильства не мовчать і активніше, ніж раніше, повідомляють про це в правоохоронні органи ", - говорить начальник управління.

Крім того, за її словами, офіційна статистика - це лише вершина айсберга, адже в більшості сімей цю проблему приховують. Жінки, які страждають від насильства, вважають за краще не звертатися до міліції зі скаргою на чоловіка.

Вона відзначає, що при управлінні у справах сім'ї та молоді ХОДА працює гаряча лінія, за якою харків'яни можуть повідомити про випадки насильства в сім'ї або отримати консультацію психолога. Телефон гарячої лінії: 705-12-66.