Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році на оплату громадських робіт у Харківській області було виділено понад 800 тис. грн. Ігор Шурма

У 2010 році на оплату громадських робіт у Харківській області було виділено понад 800 тис. грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область є лідером в Україні щодо виділення коштів з міських та районних бюджетів на організацію громадських робіт. У 2010 році на цей вид робіт було виділено понад 800 тис. грн.

«Вся справа в тому, що відповідно до чинної нормативно - правової бази, на громадські роботи можна залучати людей залежно від того, хто виділяє кошти на оплату цих робіт.

Якщо на організацію громадських робіт виділяє кошти Фонд зайнятості, то такі роботи повинен організувати центр зайнятості. Люди для цих робіт беруться з числа тих, хто перебуває на обліку в центрі зайнятості. У такому випадку на перший план виходить співпраця органів влади, які надають перелік робіт, а обласний центр зайнятості виводить людей і платить їм за фактом виконання робіт», - зазначив Ігор Шурма.

Також заступник голови ХОДА підкреслив, що сьогодні громадські роботи вже проводяться в селищах, де знайти роботу вкрай складно. Сьогодні кожен житель села може офіційно приєднатися до громадських робіт і заробити на цьому певні гроші.

«Я хочу сказати, що у складний час оформлення субсидій, громадські роботи стали практично єдиною допомогою органів праці та соціального захисту населенню. Сьогодні в Харківській області укладено 368 договорів про участь громадян у громадських роботах. За цими договорами працює понад 1200 осіб, на заробітну плату яким вже було виділено понад 1,5 млн. грн., - акцентував він.

- Ці роботи дуже корисні для людей, які хочуть офіційно заробити».