Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. Юрій Сапронов

Економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив впевненість, що економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. «Боротьба з корупцією передбачає насамперед зменшення контакту бізнесу з владою, щоб не дати чиновникам можливості брати хабарі за видачу різноманітних ліцензій та дозволів. Чим менше буде таких точок дотику, тим ефективніше буде боротьба з корупцією. Вже зараз зменшено кількість ліцензованих видів діяльності і робіт, розроблено новий Податковий кодекс, що наочно демонструє реальні кроки Президента України Віктора Януковича в проведенні реформ в країні. Економічні реформи і боротьба з корупцією - це на 90% одне й те саме», - повідомив Юрій Сапронов.

Коментуючи реформу в податковій сфері, віце-губернатор навів досвід Грузії, де подібна реформа була проведена в 2004 році.

«Спочатку в Грузії скасували дрібні податки, потім зменшили ставки на ряд ключових податків, а вже потім повторили зниження податкових ставок. Таке спрощення оподаткування призвело до значного зростання бюджетних доходів - на 5% ВВП. Після цього кожне зменшення податкових ставок призводило до невеликого зростання бюджетних надходжень. Я вважаю, що це прекрасний приклад для України», - заявив Юрій Сапронов.