Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Область розробляє ефективний механізм використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Область розробляє ефективний механізм використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Станом на 01.11.2010 року загальна сума коштів в області, які надійшли згідно 207 статті Земельного кодексу України у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і знаходяться на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад, складає 33 млн. 900 тис. грн., з них на спеціальному рахунку обласної ради - 7 млн. 800 тис. грн., на спеціальних рахунках районних, міських, селищних, сільських рад - 26 млн. грн., з яких на депозитних рахунках в установах банку розміщено 22 млн. 100 тис. грн. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач.  

«Протягом поточного року на рахунки відповідних рад нараховано 1 млн.767 тис.грн., з них: на спеціальний рахунок обласної ради – 388 тис.грн; на спеціальні рахунки районних рад – 144 тис.грн; на спеціальні рахунки міських, сільських, селищних рад – 1 млн. 235 тис.грн.

Але, як свідчить аналіз, в області ці кошти тривалий час не використовуються та у багатьох випадках знаходяться на депозитних рахунках в установах банку, що вже само по собі свідчить про те, що розпорядники цих коштів не планують їх використання за призначенням відповідно до закону», - зазначив Михайло Петрович.

З метою забезпечення ефективного та цільового використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, Головне управління фінансів облдержадміністрації та Головне управління Держкомзему неодноразово пропонували головам районних державних адміністрацій та районних рад при формуванні та затвердженні районних бюджетів або на чергових засіданнях сесій районних рад передбачити акумулювання цих коштів на єдиному рахунку районного бюджету.