Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Добра воля українського і російського народів нарешті отримала певний імпульс від керівництва наших країн. Михайло Добкін

Добра воля українського і російського народів нарешті отримала певний імпульс від керівництва наших країн. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін і Губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко відзначили значне спрощення вирішення проблем у прикордонних областях України і Росії. На думку глав двох областей, підписаний сьогодні Протокол про співпрацю дозволить ще більше зміцнити добросусідські відносини між Харківською і Бєлгородською областями.

«Добра воля наших народів нарешті отримала певний імпульс від керівництва України і Росії. Є проблеми зараз у наших митників, у двох прикордонних структур, але всі вони вирішуються. Головне, щоб це не було пущено на самоплив, а був певний контроль.Такий контроль є, добра воля є, від цього виграють всі, і перш за все люди», - підкреслив Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками підписання Протоколу.

Євген Савченко в свою чергу відзначив значний прогрес у розвитку співробітництва між прикордонними областями України і Росії, а також зацікавленість у цьому керівництва двох країн.

«Раніше ініціатива рішення всіх проблем щодо поліпшення переміщення громадян через російсько-український кордон належала регіональним органам: ми постійно ініціювали ці питання перед Москвою і Києвом, а сьогодні ця піраміда перевернулася, і ініціатива йде зі столиць наших країн. Тому наша протокольна угода спрямована на те, щоб наповнити політичну волю, яка виходить від двох президентів, конкретним змістом: де, в яких місцях в першу чергу відкрити і облаштувати ті чи інші автомобільні пункти пропуску», - підкреслив він.