Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розглядається можливість створення технопарку на базі Харківського фізико-технічного інституту

У Харкові розглядається можливість створення технопарку на базі Харківського фізико-технічного інституту

За підсумками зустрічі Президентів Російської Федерації та Україні у місті Геленджик в жовтні поточного року було дано доручення про розробку проекту створення українсько-російського технопарку. З української сторони базовим регіоном для створення такого технопарку була визначена Харківська область, як один з найбільш промислово розвинених регіонів України, центр науки і високих технологій. Про це сьогодні в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

«Ми пропонуємо обговорити питання про можливі шляхи кооперації Харківської та Бєлгородської областей у створенні такого технопарку. З нашого боку, ми опрацьовуємо різні варіанти, у тому числі - можливість створення технопарку на основі Харківського фізико-технічного інституту.

Ми знаємо, що навколо Бєлгородського університету створено ряд структур, які займаються питаннями інновацій, високих технологій. Це відображає розуміння керівництвом Бєлгородської області важливості високотехнологічного шляху розвитку економіки регіону, створення продукту з високою часткою доданої вартості за рахунок технологічної та наукової складової, як умова збереження конкурентоспроможності в постіндустріальний період розвитку світового виробництва»,- підкреслив заступник голови ХОДА.

Також він висловив переконання, що спільне опрацювання на рівні експертів обласних адміністрацій та наукових установ питання створення українсько-російського технопарку, що включає в себе наукові центри Харківської і Бєлгородської областей, виявить можливі точки дотику регіонів у даному питанні.