Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

Сьогодні українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства і взаємовигідного економічного співробітництва. Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

«За 10 місяців 2010 року частка регіонів Росії в загальному обсязі зовнішньоторговельного обороту Харківської області зросла з 40% до 50% в порівнянні з 10 місяцями 2009 року, що в абсолютному значенні становить 1,2 млрд. дол. США», - підкреслив Юрій Сапронов.

Також заступник керівника області зазначив, що для підприємств Харківщини Білгородська область це «торгівельний коридор на ринок Російської Федерації».

За результатами 10 місяців 2010 року частка експортних поставок до Бєлгородської області склала 40% від загального обсягу всіх експортних поставок до Російської Федерації, і збільшилася більш ніж на 36% за рахунок поставок підшипників, піввагонів, турбін і тракторів.

«Такий високий рівень розвитку економічного співробітництва відповідає нашим спільним інтересам. Також, ми ставимо перед собою мету - досягти аналогічних результатів у промисловості, сільському господарстві, науці та освіті, культурі та туризмі. Для цього ми спільно з нашими білгородськими колегами провели роботу з підготовки та узгодження Плану заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво в торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах на 2010-2012 роки », - підкреслив він.