Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У всіх учасників виборчого процесу в Харківській області були рівні можливості. Михайло Добкін

У всіх учасників виборчого процесу в Харківській області були рівні можливості. Михайло Добкін

У ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що в усіх кандидатів у депутати та учасників боротьби за посаду Харківського міського голови були рівні можливості для проведення передвиборної кампанії. У той же час він відзначив, що представники деяких політичних сил в ході кампанії намагалися дискредитувати владу за допомогою різноманітних звинувачень.

«На сьогоднішній момент ми повинні говорити про те, що вибори відбулися, і на думку більшості незалежних спостерігачів, вони пройшли відкрито, демократично, і у всіх кандидатів були рівні можливості. Про це говорить вже і той факт, як змінювався алгоритм звинувачень, які звучали на адресу влади з боку деяких учасників виборчого процесу.

Спочатку вони говорили, що застосовується адмінресурс, і немає можливості проводити зустрічі з людьми, але коли стало очевидно, що всі кандидати зустрічаються з виборцями там, де вони хочуть, почали говорити про незаконно надруковані бюлетені. Вся країна за цим питанням стежила, прокуратура в суботу та неділю напередодні виборів проводила перевірку, і в результаті все, в тому числі і обвинувачі, визнали, що все в порядку», - підкреслив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що безпосередньо в день виборів представники всіх політичних сил говорили про відсутність порушень, але після того, як почали підраховувати результати, з боку деяких політиків почалися звинувачення про фальсифікації.