Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків може стати провідним центром інноваційних розробок в Україні. Юрій Сапронов

Харків може стати провідним центром інноваційних розробок в Україні. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що Харків може стати українською «силіконовою долиною». Передумовою цього є наявність у місті великої кількості ВНЗ та високий науково-технічний потенціал.

«Майбутнє України за створенням продукту з високою доданою вартістю на основі інноваційно-інвестиційної моделі, і Харків тут міг би стати провідним центром інноваційних розробок в Україні. Наведу приклад інноваційного містечка в російському Сколково. Про свою участь у проекті вже повідомили Siemens, Boeing, Cisco. Microsoft заявив про відкриття в Сколково центру розробок, на частку якого може припасти 20-30% всіх розробок компанії. Також Microsoft збирається взяти участь у створенні Технологічного університету в Сколково.

У харківських університетах навчаються і працюють талановиті молоді люди, яким потрібен лише імпульс від держави. Таким імпульсом може стати створення в Харківській області технопарків, які б займалися інноваційними технологічними розробками», - зазначив Юрій Сапронов.