Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На першому етапі наше завдання – скерувати молодих медиків на роботу в районні центри. Ігор Шурма

На першому етапі наше завдання – скерувати молодих медиків на роботу в районні центри. Ігор Шурма

Як зазначив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі не йдеться про направлення молодих спеціалістів на роботу в сільські медичні заклади, оскільки обласна влада поки не має можливості забезпечити прийнятні умови для молодих медиків у сільській місцевості.

«На першому етапі наше завдання – скерувати людей на роботу в районні центри. Сьогодні мова навіть не йде про сільську місцевість, бо коли немає житла, дуже важко людей закріпити за якимось місцем. Що стосується заробітної плати, то це те питання, яке держава делегувала обласній адміністрації, але, на превеликий жаль, ми на її розмір впливати не можемо.

Зараз дуже легко підрахувати, скільки у нас є сільських амбулаторій, і підняти їм на тисячу гривень заробітну плату. Треба знати ціну питання по Україні: скільки мільйонів чи мільярдів для цього потрібно. Якщо це багато, давайте починати не з тисячі, а з 500 гривень, але людина за те, що вона прожила в селі, повинна мати хоч матеріалізовану сатисфакцію. Мені б хотілося започаткувати в Харківській області такий стандарт, щоб він прийдешньою владою через 5 – 10 років продовжувався і розвивався. Тоді і медицина буде доступнішою, і якість послуг – кращою», - підкреслив Ігор Шурма.