Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За допомогою спеціального замовлення в Харківській області буде вирішена проблема дефіциту медичних кадрів

За допомогою спеціального замовлення в Харківській області буде вирішена проблема дефіциту медичних кадрів

У Харківській області буде реалізовуватися програма муніципального замовлення, яка успішно працює в місті Харкові. За допомогою таких заходів можна буде повністю зняти проблему дефіциту медичних працівників у районних лікарнях, - підкреслює заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

«Якщо на сьогоднішній день є понад сто медичних професій, це не означає, що вони всі потрібні для якоїсь територіальної громади. В Харкові, наприклад, давно знята проблема зі стоматологами, нейрохірургами, гінекологами, офтальмологами, сьогодні люди працюють на 0,25 – половину ставки, тому таких фахівців замовляти безглуздо. Ми чітко замовляли ті професії, які нам потрібні. Це рентгенологи, фтизіатри, лаборанти, дільничні терапевти і педіатри. Така практика дозволила нам позбутися вакансій, які в нас не могли тривалий час заповнитися. Аналогічну практику ми будемо застосовувати і в області. Ми сьогодні чітко знаємо, що нам по районах потрібно, тому ми будемо скеровувати людей на ті вакантні посади, які в нас на сьогодні є в районних центрах», - зазначив Ігор Шурма 3 листопада у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо.

За його словами, така робота буде проводитися не тільки щодо випускників медичних вузів, але і до учнів медучилищ.

«У нас на сьогоднішній день працює 7 медичних училищ, і ми маємо до 600 вакантних посад середнього медичного персоналу, бо наші медичні училища за державні кошти готують кадри для країн Європейського Союзу. Я не заперечую, але чому держава повинна витрачати кошти на навчання таких спеціалістів? Тому на сьогоднішній день ми ведемо роботу з директорами медичних училищ, аби вони приймали на навчання людей з села, де є зобов’язання повернутися назад на роботу», - повідомив Ігор Шурма.