Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід Калузької області показовий для Харківщини. Юрій Сапронов

Досвід Калузької області показовий для Харківщини. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що в стратегії поліпшення інвестиційного клімату в регіоні та залучення інвесторів Харківська область буде переймати досвід у Калузькій області РФ.  

«За останній рік Калузька область залучила близько 3 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій. У перерахунку на кожного жителя ця цифра складає 1 500 доларів, тоді як в Україні аналогічний показник становить 90 доларів, а в середньому по Росії - 180 доларів. Найбільші компанії, такі як Volkswagen, Skoda, Peugeot, Citroen, Nestle, Samsung, L'Oreal відкрили заводи саме в Калузькій області. Відповідь на питання «чому» дуже простий: привабливий інвестиційний клімат і готові промислові зони - ось що тягне туди потік інвесторів», - розповів віце-губернатор.

За словами Юрія Сапронова, всі дозвільні документи і ліцензії на будівництво в Калузькій області оформляються максимум протягом двох місяців.

«У нас ще недавно потрібно було витратити величезну кількість часу, аж до року і більше, щоб оформити всі необхідні документи. Так було з компанією Філіп Морріс, яка є найбільшим інвестором на Харківщині. Незабаром Верховною Радою буде ухвалений закон, згідно з яким чиновникам відводиться всього 60 днів на видачу всіх дозвільних документів на будівництво. Коли не буде більше поневірянь, нескінченного ходіння по кабінетах і портфелів з хабарами - інвестор сам прийде і скаже, що хоче з нами працювати», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.