Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Скорочення кількості контролюючих і дозвільних органів підприємець зможе відчути на власному досвіді. Юрій Сапронов

Скорочення кількості контролюючих і дозвільних органів підприємець зможе відчути на власному досвіді. Юрій Сапронов

В ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов підкреслив, що будь-який підприємець, який буде починати свою діяльність зараз, на власному досвіді зможе відчути скорочення кількості контролюючих і дозвільних органів. «Раніше видачу ліцензій здійснювало 44 органи державної влади. За останні п'ять років до початку 2010 року сфера ліцензування безпідставно розширилася майже на 60%. Ліцензованих видів робіт стало 2 200, тобто їх кількість збільшилася на 837 видів робіт! Сьогодні ліцензованих видів робіт залишилося менше 200, тобто вони скорочені на 92%. Кількість ліцензій на господарську діяльність скоротилася з 66 до 43, і буде скорочуватися і далі», - заявив віце-губернатор.

Юрій Сапронов також зазначив, що у розгляді знаходиться законопроект, згідно з яким різного роду чиновникам відводиться на видачу дозволів на будівництво всього 60 днів.

«Протягом 60 днів не підприємець буде бігати за чиновником, а чиновник буде бігати за ним, бо на 61-й день наступить відповідальність чиновника. Таких кричущих випадків, як з компанією «Філіп Морріс», яка 411 днів отримувала від держави, у тому числі від Харківської обласної адміністрації, всі дозволи на відведення ділянки, технічні умови, всі види дозволів на будівництво, більше не буде. Це і є боротьба з корупцією, яку очолює особисто Президент України Віктор Янукович, і дерегуляція», - підбив підсумок Юрій Сапронов.