Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Торговельні мережі масово порушують Закон України. Юрій Сапронов

Торговельні мережі масово порушують Закон України. Юрій Сапронов

«Під час рейду, який провела по кількох торгових мережах міста робоча група з контролю за цінами на чолі з губернатором Михайлом Добкіним, було виявлено величезну кількість порушень. Торговельні мережі масово порушують Закон України, згідно з яким торговельна надбавка в ціні продукту від виробника до кінцевого споживача повинна бути не більше 12%. Реально вона зараз складає і 40%, і 50%.  

Торговельні мережі просто не показують ні накладні походження товару, ні кількість посередників, через кого вони отримали цей товар. Ми вже почали проводити зустрічі з керівниками кожної торгової мережі, орієнтовно в листопаді ми підпишемо меморандум, де обговоримо взаємну відповідальність влади і продавця, тобто торгових мереж. У нас склалося враження, що ніхто системно не займався контролем торгової надбавки в торговельних мережах раніше», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов в ранковому ефірі обласного радіо.

Заступник голови ХОДА також повідомив, що в кожному супермаркеті буде присутній стенд з соціальними товарами і з товарами харківського виробника.

«Ми обов'язково зробимо, щоб в кожній торговій мережі був куточок або стенд харківського виробника і це буде найменша ціна, за рахунок невеликих витрат на доставку, адже в області існує власне виробництво практично по всіх основних продуктів харчування. У кожній торговельній мережі буде стенд з соціальними товарами, де будуть виставлені товари за мінімальними цінами в супермаркеті. При вході до супермаркету людина спочатку буде бачити харківського виробника, потім буде бачити мінімальні ціни на всі продукти харчування»,- підкреслив Юрій Сапронов.