Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожен район в особі головного лікаря повинен мати міністра охорони здоров’я. Ігор Шурма

Кожен район в особі головного лікаря повинен мати міністра охорони здоров’я. Ігор Шурма

«Для того, щоб в медицині був порядок, кожен район в особі головного лікаря повинен мати міністра охорони здоров’я, який відповідає за все: від центральної районної лікарні, яка є вершиною надання медичної допомоги в районі, до первинної ланки медицини: фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій. Він повинен знати, що робиться на селі, повинен знати потреби мешканців і можливості своєї установи для їх задоволення, а управління фінансами дає йому можливість правильно спланувати забезпечення потреб медицини району», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, зараз ФАПи, сільські амбулаторії та дільничні лікарні знаходяться в жалюгідному стані тому, що бюджетів сіл та селищ недостатньо для того, щоб утримувати медичні заклади на відповідному рівні. «Заздалегідь збиткові сільські та селищні ради не можуть бути утримувачами медичних закладів», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що наведення порядку в медичній сфері районів шляхом передачі ФАПів, сільських лікарських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс ЦРЛ зробить якісну медицину більш доступною для мешканців села. «Така система дасть можливість вибудувати вертикаль надання якісної допомоги з потрібним економічним ефектом, за умови, якщо цим будуть займатися професіонали», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги