Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У м. Первомайський введена в дію нова електропідстанція

У м. Первомайський введена в дію нова електропідстанція

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію електропідстанції «Міська» у м. Первомайському. Разом з першим заступником ХОДА Володимиром Бабаєвим він оглянув нові виробничі приміщення, будівництво яких велося за найсучаснішими технологіями. На підстанції встановлені два силових трансформатори потужністю по 16 МВА, відкритий розподільчий пристрій 110 кВ з елегазовими вимикачами, релейний захист на мікропроцесорній основі. Канали зв’язку реалізовані на основі волоконно-оптичних мереж. Підстанція облаштована сучасною системою контролю та обліку електроенергії. Все необхідне обладнання виготовлене на провідних вітчизняних та іноземних підприємствах. 

«Це новий етап для Первомайського. Це місто потрапило у скрутну ситуацію у зв'язку з припиненням функціонування «Хімпрому». Але тепер у нього є можливість претендувати на особливу увагу держави. Нам ще потрібно вирішити ряд питань у місті, але це вже не глобальні проблеми, які можуть нам перешкодити реалізувати нашу головну задачу щодо міста, протягом 2 - 3 найближчих років. Тут є газ, електроенергія і достатня кількість фахівців, які можуть бути затребувані в різних секторах економіки», - сказав Михайло Добкін.

Довідково

Введення в експлуатацію ПС «Міська» покращить надійність живлення понад 35 тисяч побутових споживачів, 13 модульних котелень, 6 шкіл, лікарень, а також промислових підприємств. Від підстанції відходять 17 нових кабельних ліній 10 кВ, будівництво яких стало першим етапом повного оновлення схеми електропостачання м. Первомайського. Вартість реалізації цього етапу – 12 млн. грн.

ПС «Міська» дає можливість резервування ПС «Ліхачово», від якої живиться житловий сектор м. Первомайського. Крім того, завдяки розбудові електричної мережі міста з’явилася можливість надання в повному обсязі енергетичних потужностей для нових побутових та юридичних споживачів.