Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нове приміщення дитячої консультації відкрито у Дергачівському районі

Нове приміщення дитячої консультації відкрито у Дергачівському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового приміщення дитячої консультації Дергачівської центральної районної лікарні.  Загальна сума вкладених коштів із різних джерел фінансування складає 931 тис. грн., в т.ч.: будівельно-монтажні роботи – 850 тис. грн.; медичне обладнання та вироби медичного призначення – 47 тис. грн.; меблі – 34 тис. грн.  

Ігор Шурма привітав мешканців Дергачівського району з народженням нової медичної установи. «Бажаю, щоб діти приходили сюди якнайрідше, але, якщо вже доведеться прийти, щоб вони отримували якісну медичну допомогу», - зазначив заступник голови ХОДА.

Ігор Шурма також подякував районній адміністрації за те, що вони зуміли акумулювати кошти, які вивільнились за рахунок упорядкування роботи медичних закладів, і спрямували їх саме на потреби медицини.

За словами Ігоря Шурми, раніше амбулаторно-поліклінічна медична допомога дитячому населенню Дергачівського району здійснювалася у пристосованому двоповерховому приміщенні, де окрім дитячої консультації були також розташовані адміністративні служби районної державної адміністрації. У зв’язку з цим Дергачівською районною державною адміністрацією було ухвалено рішення щодо реконструкції будівлі для розміщення дитячої консультації, яка б відповідала сучасним вимогам.

У новій будівлі дитячої консультації в наявності 16 кімнат, де буде розташовано денний стаціонар на 6 ліжок, маніпуляційний кабінет та кабінет профілактичних щеплень, кабінети прийому пацієнтів сімейними лікарями та лікарями-спеціалістами.

Нове приміщення дитячої консультації має окремий блок для прийому здорових дітей та розташоване поруч із стаціонаром дитячого відділення Дергачівської центральної районної лікарні, що забезпечить наступність у наданні медичної допомоги дітям району.

Прилегла до дитячої консультації територія завдяки зусиллям Дергачівської районної адміністрації озеленена та облаштована дитячим майданчиком.

Переведення дитячої консультації у нове приміщення дасть змогу покращити умови перебування пацієнтів, підвищити якість надання медичної допомоги дітям, впроваджувати сучасні підходи до надання медичної допомоги дітям району та наблизити їх безпосередньо до жителів Дергачівщини, зокрема і сільської місцевості.

Довідка. Дитяча консультація Дергачівської центральної районної лікарні надаватиме амбулаторно-поліклінічну та спеціалізовану медичну допомогу 15 506 дітям м.Дергачі та Дергачівського району. В дитячій консультації працює 4 лікаря загальної практики-сімейної медицини, які надають медичну допомогу дітям, а також дитячий невролог, отоларинголог, гінеколог, ортопед-травматолог, хірург, стоматолог та логопед.

Теги