Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін взяв участь у церемонії освячення храму Жон-Мироносиць у Вовчанську Харківської області

Михайло Добкін взяв участь у церемонії освячення храму Жон-Мироносиць у Вовчанську Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії з нагоди освячення храму Жон-Мироносиць Харківської єпархії Української Православної Церкви у місті Вовчанськ Харківської області. «Сьогодні ми стали свідками знакового події, тому що відкриття нового храму, коли люди приходять на його освячення та першу літургію, свідчить про те, що наше суспільство духовно відроджується.Усі страшні роки гоніння на церкву і віруючих пішли з нашого життя», - звернувся він до присутніх на церемонії освячення храму.  

Михайло Добкін зазначив, що перший камінь був закладений при благословенні і особистій присутності владики Никодима. З приходом владики Никодима Харківська єпархія отримала нове життя.

«Великий храм - це той, який побудований на гроші громади. Він стоїть на міцному фундаменті віри і взаєморозуміння тих людей, які в нього приходять», - підкреслив керівник області.

Також він зазначив, що храм Жон-Мироносиць Харківської єпархії Української Православної Церкви у Вовчанську побудували раніше, ніж однойменний храм у Харкові.