Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стрибків цін можна уникнути, якщо ефективно використовувати свої повноваження. Михайло Добкін

Стрибків цін можна уникнути, якщо ефективно використовувати свої повноваження. Михайло Добкін

У прямій телефонній лінії газети «Слобідський край» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що стрибків цін можна уникнути, якщо ефективно використовувати свої повноваження і не боятися приймати серйозні заходи.  «Сьогодні ми намагаємося з'ясувати, чому така висока орендна плата за прилавок на ринках, хоча в бюджет міста йде максимум 2-3 грн., а з людей беруть по 70-80 грн. на день за торгове місце, чому ветеринари замість 7,9 грн. за довідку беруть понад 70 грн. Адже в результаті це все накопичується і виливається в кінцевій ціні, яку платить споживач. Хто купує продукти на ринках? Ті, хто не може дозволити собі купувати в магазинах, де вони ще дорожче. Ми перевірили ряд торгових мереж. Ціни там на порядок вище ніж на ринку. При цьому один і той же виробник може з вигодою продавати гречку по 10 грн. на ярмарку, по 12,5 грн на ринку і по 17 грн. у магазинах», - сказав Михайло Добкін.

Він повідомив, що за рахунок проведення ярмарків та інших заходів вдалося збити ціни на сільськогосподарську продукцію, і робота в цьому напрямку буде продовжуватися.
«Ми не працюємо як пожежна команда. Ми працюємо системно, і деякі речі, які здаються як би розрізненими, між собою все одно мають незримий зв'язок. Ми вибудовуємо єдину систему повернення влади і закону на територію Харківської області», - заявив голова ХОДА.