Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Науковий потенціал Харкова потрібно розглядати, як ресурс інноваційного, соціально - економічного розвитку. Михайло Добкін

Науковий потенціал Харкова потрібно розглядати, як ресурс інноваційного, соціально - економічного розвитку. Михайло Добкін

Всі рівні влади в країні повинні об'єднати свої зусилля, щоб виробляти продукт, який буде затребуваний реальним сектором економіки нашої країни. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Зворотний зв'язок» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«За останні п'ять років Харківський регіон дуже багато втратив в економічному плані. Але найголовніше, що наукові розробки, якими сьогодні займається наша наука, в переважній більшості, не затребувані нашою промисловістю. Незважаючи на те, що на ці розробки держава витрачає бюджетні гроші. Мені імпонує політика Міністерства освіти і науки України, яке вважає, що фінансуватися повинні тільки ті проекти, які можуть бути затребувані бізнесом і промисловцями», - підкреслив керівник області.

Також він зазначив, що Харків має достатню кількість серйозних науково - дослідних інститутів. «Ми маємо хороші умови для розміщення виробництва того чи іншого замовлення, де вчені могли б проводити авторський контроль.

Нам треба працювати на посилення науково - промислового потенціалу. Ми готові виділити землю, зайнятися інфраструктурним супроводом цього проекту, надавати житло для молодих вчених, які буду задіяні в цій програмі. Справа за державою, вона має створити правила і надати для цього фінансування», - заявив Михайло Добкін.