Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інтерес до теми Великої Вітчизняної війни тільки зростає з часом. Вікторія Маренич

Інтерес до теми Великої Вітчизняної війни тільки зростає з часом. Вікторія Маренич

Незважаючи на те, що з часу Великої Перемоги пройшло вже 65 років, інтерес до військової тематики з кожним роком тільки зростає. Зокрема, популярністю користуються книги про Велику Вітчизняну війну. У зв'язку з цим необхідно збільшити кількість науково-популярних книг про воєнні роки, і в першу чергу це стосується дитячих видань, - вважає начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Про це вона повідомила 25 жовтня в ході засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні.

«Нам не вистачає тут представників Союзу письменників для того, щоб ми їм поставили чітке завдання. Сьогодні я вкотре утвердилася в тому, що та тема, про яку ми сьогодні говоримо, не втрачає актуальності з часом, навпаки, вона отримує все більший інтерес до себе. Ми підключимо до нашої багатогранної діяльності всі творчі сили харківських письменників, а може, і не тільки харківських, для того, щоб ми могли отримати якісний матеріал, який без проблем зможемо випустити в світ», - заявила Вікторія Маренич.

За її словами, особливу увагу потрібно звернути на книги для дітей. Зокрема, вона запропонувала харківським видавцям підготувати кілька книг для дітей на основі реальних військових історій, які зібрані в Харківській області при роботі над «Книгою Пам'яті».