Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Реабілітовані історією» - видання, покликане повернути народу незаслужено забуті імена його видатних діячів. Людмила Ровчак

«Реабілітовані історією» - видання, покликане повернути народу незаслужено забуті імена його видатних діячів. Людмила Ровчак

У Харкові ведеться активна робота по складанню харківського тому «Реабілітовані історією» в рамках всеукраїнської науково-документальної серії книг, присвяченої жертвам та політичних репресій тоталітарного режиму.  Як відзначила 25 жовтня в ході засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, завідуюча комунальною установою редакційно-видавничої групи Харківського тому серії Людмила Ровчак, проект «Реабілітовані історією» покликаний відновити історичну справедливість.

«Всеукраїнська науково-документальна серія книг «Реабілітовані історією» - видання, покликане повернути народу незаслужено забуті імена його державних діячів, майстрів культури, діячів науки, вшанувати пам'ять мільйонів наших співвітчизників, які стали жертвами політичних репресій.
У різних регіонах колишнього Радянського Союзу готують і видають Книги пам'яті жертв політичних репресій. Вони потрібні сотням тисяч людей і в нашій країні та в інших країнах світу, де знаходяться наші співвітчизники, для того, щоб знайти хоч якісь відомості про долі родичів. Вони потрібні історикам, краєзнавцям, вчителям, журналістам. Великою проблемою є те, що навіть у головних бібліотеках немає повних зібрань виданих мартирологів», - підкреслила вона.