Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підстав для порушення кримінальної справи немає. Євген Попович

Підстав для порушення кримінальної справи немає. Євген Попович

Прокурор міста Євген Попович оприлюднив висновки роботи комісії з перевірки законності друку виборчих бюлетенів на підприємстві «Фоліо-плюс» та щодо виявленого там, так званого, спецнакладу. «Ніяких підстав для порушення кримінальної справи немає, - заявив прокурор міста.- У результаті роботи комісії було встановлено, що між видавництвом «Майдан», яке підписало договір на виготовлення виборчих бюлетенів з територіальною виборчою комісією, і видавництвом «Фоліо-плюс» був, у свою чергу, підписаний договір про використання виробничих потужностей останнього для виготовлення частини накладу.Тому виявлення на підприємстві «Фоліо-плюс» бюлетенів було повністю виправдано».  

Крім того, процес виробництва виборчих бюлетенів передбачає створення так званого спец- або сверхнакладу, який становить 0,5% від загального числа бюлетенів. «При замовленні в 4 405 860 примірників розмір спецнакладу становитиме 21 920 штук. Тобто виявлені на підприємстві 11 200 бюлетенів потрапляють у визначену договором кількість», - підкреслив Євген Попович.

Надані в розпорядження прокуратури народним депутатом України п.Філенко екземпляри бюлетенів були визначені співробітниками прокуратури як можливий виробничий брак, який при процесі виробництва підлягає списанню. Прокуратура не проводила розслідування щодо того, яким чином ці екземпляри потрапили до рук нардепа.