Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Залучення інвестицій та підвищення рівня життя людей - головні завдання для влади. Юрій Сапронов

Залучення інвестицій та підвищення рівня життя людей - головні завдання для влади. Юрій Сапронов

Залучення інвестицій та підвищення рівня життя людей назвав головними завданнями для місцевої влади заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «У звіті "Global Wealth 2010" за рівнем добробуту населення України займає передостаннє місце серед 40 європейських держав. Середній розмір достатку громадянина України становить всього 2 тис. 700 доларів, тоді як у наших сусідів поляків аналогічний показник набагато вищий - 28,6 тис.доларів. Українці не повинні бути найбіднішими в Європі, адже у нас є достатня кількість ресурсів, щоб змінити цю невтішну статистику.  Саме тому головною метою Програми реформ Президента України Віктора Януковича є підвищення рівня добробуту населення. Досягти цієї мети можна лише залучаючи в регіони країни інвесторів, які будуть створювати нові підприємства, створювати робочі місця і платити податки в казну», - зазначив віце-губернатор.

Юрій Сапронов нагадав про позитивний досвід Калузької області РФ, керівництво якої зуміло залучити 1,5 мільярда доларів прямих інвестицій. 

«Губернатор Калузької області Анатолій Артамонов особисто зустрічається з усіма інвесторами і просить їх повідомляти йому про будь-які перепони у веденні їх діяльності. За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна я, як віце-губератор з економічних питань, прошу всіх бізнесменів, які хочуть вкласти гроші в Харківську область, повідомляти мені особисто про ті перешкоди, які чиняться їм на цьому шляху чиновниками,дозвільними структурами та іншими трутнями від влади. З такими бюрократами, що зарвалися, розмова буде жорсткою і короткою», - заявив заступник голови облдержадміністрації. 

Теги