Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ліцензування господарської діяльності скорочено

Ліцензування господарської діяльності скорочено

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження державного регулювання господарської діяльності», згідно з яким скасовано ліцензування 23 з 66 видів господарської діяльності. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  Зокрема, зі списку видів діяльності, що підлягають ліцензії, виключені пошук і видобуток корисних копалин з родовищ, що мають загальнодержавне значення; виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння; турагентська діяльність; фізкультурно-оздоровча та спортивна діяльність; проектування, будівництво нових і реконструкція існуючих меліоративних систем; діяльність митного перевізника; виготовлення парфумерно-косметичної продукції з використанням етилового спирту і т.д.

«Скорочення видів діяльності, що підлягають ліцензуванню - безумовний плюс для залучення в країну інвесторів. Це ще один крок до спрощення ведення бізнесу в Україні, передбачений в Програмі економічних реформ Президента України Віктора Януковича. Результатом такого скорочення ліцензування повинно стати реальне збільшення інвесторів, які хочуть вкладати гроші в економіку нашої країни, і створення ними нових підприємств, що дозволить створити нові робочі місця і збільшити добробут населення. 

Крім того, в нашій країні було понад 2 200 видів ліцензованих робіт! Відповідно до прийнятого ВРУ 19 жовтня закону відбулося скорочення ліцензованих видів робіт на 92%, їх залишилося менше 200. Це реальна дерегуляція і боротьба з корупцією серед чиновників, яку очолює особисто Президент України», - прокоментував Юрій Сапронов. 

Теги