Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У лікарні №8 м.Харкова відкрився Європейський радіологічний центр

У лікарні №8 м.Харкова відкрився Європейський радіологічний центр

Сьогодні в комунальному закладі охорони здоров'я «Міська клінічна лікарня № 8» м.Харкова відбулася церемонія відкриття Європейського радіологічного центру. У церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, Надзвичайний і Повноважний Посол Словаччини в Україні Павол Гамжик.

Інвестиційний проект «Європейський радіологічний центр» був розроблений за підтримки великої словацької компанії «Hemo Medika». У рамках проекту були закуплені і встановлені 2 нових томографа: сучасний спіральний мультідетекторний (64-х зрізовий) комп'ютерний томограф «SOMATOM Definition AS» і магнітно-резонансний томограф «Magnetom C» (0,35 Тл) фірми «Сіменс» (Німеччина). Вартість реалізації проекту склала більше 2 млн. євро.

Центр забезпечений висококваліфікованими лікарями і персоналом, які багаторазово стажувалися у клініках Європи та Росії, регулярно беруть участь у міжнародних конференціях, мають більше 50 наукових робіт за темами онкології, серцево-судинної патології.

Сучасні комп'ютерний і магнітно-резонансний томографи дозволять поліпшити ранню діагностику серцево-судинних та онкологічних захворювань у мешканців Харкова і Харківської області, забезпечать високоякісну діагностику широкого спектру захворювань головного мозку, шиї, органів грудної,черевної порожнини, таза, судинної патології, хребта і суглобів. Однією з унікальних особливостей комп'ютерного томографа є неінвазивна оцінка функціонального стану аорти, легеневих, коронарних судин і функції серця людини.
 

Теги