Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Складання договорів на всі виділені земельні ділянки принесло б до бюджету Харківської області 30 мільйонів гривень. Василь Хома

Складання договорів на всі виділені земельні ділянки принесло б до бюджету Харківської області 30 мільйонів гривень. Василь Хома

У Харківській області необхідно провести ще одне засідання Антікоррупційного комітету, присвячене земельним питанням, - вважає заступник голови ХОДА Василь Хома. За його словами, засідання, що відбулося в жовтні, розкрило низку нових обставин у земельній сфері, які необхідно ретельно вивчити.

«Рішення, які прийняті на засіданні, не задовольняють ні губернатора, ні обласну адміністрацію. Для того, щоб земельні відносини стали більш прозорі, потрібно ще раз нам поговорити на цю тему, тому що не були розкриті всі ті питання, які нас хвилюють. У ході засідання антикорупційного комітету з'явилися нові обставини, які потребують вивчення та доопрацювання», - підкреслив Василь Хома 20 жовтня в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо.

Також він зазначив, що в ході засідання було виявлено багато недоробок з боку як місцевої влади, так і правоохоронних органів. Зокрема, однією з основних проблем, які були виявлені на засіданні, стало використання земельних ділянок без укладання договорів оренди, що завдає значної шкоди обласному бюджету.

«На цьому засіданні було досить багато критичних зауважень до територіальних органів, які займаються наданням, поділом земельних ділянок, які контролюють їх використання. Є і серйозні претензії до правоохоронних органів, які повинні стояти на сторожі цих правовідносин.

Я можу розповісти про земельні ділянки, які виділялися без оформлення технічної документації, про ділянки, які виділялися взагалі без розпоряджень районної чи обласної адміністрацій. Я навіть не буду говорити про це розпорядження № 285, згідно з яким були видані обласною адміністрацією ділянки, по яких не складені договори оренди. І ми розуміємо, в чому тут проблема: люди, які отримали ці розпорядження, фактично стали користувачами цих ділянок, але не закріпили за собою прав, тому що вигідніше платити не орендну плату, яка досить висока, а земельний податок. Фахівці порахували, що якщо б ці розпорядження були реалізовані, то обласний бюджет отримав би додатково 30 мільйонів гривень. А ми говоримо, що у нас немає грошей», - зазначив Василь Хома. 

Теги