Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Україна для українців» - це націонал-фашистська ідея, яка неприйнятна для людей доброї волі. Вадим Колесніченко

«Україна для українців» - це націонал-фашистська ідея, яка неприйнятна для людей доброї волі. Вадим Колесніченко

Виставка «Українські праведники.«Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА» дає можливість відновити справедливість по відношенню до польських воїнів, які загинули від рук українських націоналістів, - підкреслює народний депутат України, голова Ради Правозахисного громадського руху «Російськомовна Україна» Вадим Колесніченко.

«Ця виставка готувалася протягом року. Ми домовилися з пошуковими організаціями в Польщі, щоб вони дали нам деякі матеріали, які ми б могли показати в Україні. Протягом півроку матеріалу стало так багато, що ми вирішили провести конференцію, а потім ми вирішили: окрім як через виставку ми їх не зможемо показати. 22 червня така ж виставка відкрита у Варшаві і теж зараз працює на території Польщі.

Ця виставка ще раз підкреслює, що "Україна для українців" - це націонал-фашистська ідея, яка неприйнятна ні для України, ні для людей доброї волі в загальному. Переважна кількість жителів України вважають, що ми повинні жити в мирі, співробітництві незалежно від мови і віросповідання», - підкреслив він.