Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навчання виявляють деякі недоліки

Навчання виявляють деякі недоліки

За «легендою» сьогоднішнього навчання органів управління та сил цивільного захисту Харківської області до диспетчерської служби Шевченківського РВ ГУ МНС України в Харківській області надійшла інформація від чергового в/ч А 2136 про те, що близько 09.00 години 19 жовтня 2010 року на території бази виникла розгерметизація ємкості для зберігання компоненту ракетного палива (меланж) з витоком у навколишнє середовище небезпечної хімічної речовини.  

Диспетчерська служба негайно здійснила повідомлення про надзвичайну подію до ГУ МНС України в Харківській області, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та відповідних служб цивільного захисту Шевченківського району і на місце пригоди прибуло керівництво Харківської області на чолі з головою ХОДА Михайло Добкіним та керівництво Шевченківської РДА. Відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС спільно з членами евакуаційної комісії Шевченківського району. З ураженої території відбулася евакуація населення.

Під час відпрацювання всіх цих дій Михайло Добкін звернув увагу на забезпеченість засобами індивідуального захисту, які були в достатній кількості тільки та території військової частини та у підрозділів МНС. «Ті 16 співробітників МВС, яких ми поставили охороняти майно евакуйованих громадян, це були би наші втрати в реальних умовах, - підкреслив Михайло Добкін. – А у військовій частині були використані не всі засоби захисту, оскільки частина особового складу також була евакуйована і не скористалася індивідуальним захистом. Нам треба врахувати це і на практиці перерозподіляти між тими, кому вони потрібні».