Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Не все робилося в Харківській області для того, щоб стежити за цінами. Михайло Добкін

Не все робилося в Харківській області для того, щоб стежити за цінами. Михайло Добкін

Не все робилося в Харківській області для того, щоб стежити за цінами, і домагатися виконання низки розпоряджень голови облдержадміністрації, контролюючих зростання оптових і роздрібних цін. Про це в ефірі програми «Зворотний зв’язок» обласного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін:

«Сьогодні ми отримали додаткові можливості, тому що призначено нове керівництво інспекції з контролю за цінами, і нам тепер стане легше. Наша увага тепер пильно прикута до цієї проблеми. Протягом місяця ми проведемо ряд серйозних адміністративних заходів, які вплинуть на цінову політику в місті».

Як приклад впливу на цінову політику Михайло Добкін навів ціни на продукти харчування на постійно діючому сільськогосподарському ярмарку на площі Свободи.

«Іноді одні й ті ж підприємства, які мають місця на ярмарку і на низці ринків, торгують за різними цінами. Ціна на ярмарку іноді в 2 рази нижче, ніж на ринку. Значить, багато підприємств, які на ярмарку не платять колосальні гроші за місце, де немає всіляких поборів, у тому числі з боку ветеринарної служби, там, де люди не відчувають серйозний прес з боку різних дозвільних систем, мають можливість торгувати значно дешевше. Від цього краще всім - і торгуючим, і покупцям. Гірше тільки тим, хто, як п'явка, присмоктався до цього виду діяльності, та постійно викачує гроші і нахабніє з року в рік все більше. З ними ми розберемося», - сказав Михайло Маркович.