Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З інститутом радіології буде підписаний договір соціального партнерства

З інститутом радіології буде підписаний договір соціального партнерства

З кінця жовтня Харків приєднається до Києва і Донецька, мешканці яких вже отримують високоякісну радіологічну допомогу при боротьбі із злоякісними новоутвореннями. Новітнє обладнання дає ефективність лікування у порівнянні з іншими прискорювачами, які є в Україні, у 2-3 рази вище і мінімізує ризик появи та розвитку ускладнень.

Як зазначив на прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, під час відкриття цього обладнання буде підписаний договір соціального партнерства про надання безоплатної допомоги соціально незахищених верств населення: «Не тільки жителі міста Харкова, а й мешканці найвіддаленіших куточків нашої області у випадку потреби та необхідності зможуть безоплатно пройти курс лікування».

При роботі цього прискорювача в одну зміну зможуть пролікуватися 500 осіб на рік (при курсі 28 – 30 сеансів). Планується робота прискорювача в дві зміни, що дозволить покрити половину потреби області. Загалом в Україні потрібно 30-35 таких комплексів. Собівартість одного курсу лікування становить близько 100 тисяч гривень.